Persoonlijke psychosociale begeleiding voor ouders die in een veeleisende levensfase terecht komen met hun kind(eren), elkaar en zichzelf

Ik richt mij specifiek op de volgende hulpvragen van een gezin;

– tijdens de palliatieve fase van een kind (levensduur verkortend of levensbedreigend)
– met een chronisch ziek kind
– gedurende het rouwproces

Naast deze specifieke situaties sta ik open om te praten over begeleiding van ouders en kind.

kindMariska hor
IMG_2689

Ik ben Mariska de la Rambelje, geboren in 1982 te Apeldoorn. Ik vorm samen met mijn partner Rogier Buurman en 3 kinderen een hecht gezin.

Ik zou mezelf willen typeren als iemand die, invoelend, sociaal en spiritueel is. Ook ben ik communicatief, realistisch en doortastend.

Mijn werkervaring en ook mijn passie is het begeleiden van gezinnen, waarin een kind een levensbedreigende ziekte heeft.

Mijn rol is vooral luisteren, het hebben van begrip en het zijn van een klankbord. Angst, verdriet, schaamte, onzekerheid, disbalans zijn factoren die het leven op zijn grondvesten doen schudden. Ik help je graag met het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals de dood, de angst voor de dood en de angst om tekort te schieten.

Ik wil samen met ouders op zoek gaan naar balans in alle levensgebieden in deze intensieve periode.

De keuken

Elke ochtend aan de keukentafel weer een dag die je op vele manieren goed kan starten. Met wat je eet, wat je je voorneemt, hoe je vorm geeft aan je behoefte aan rust of juist reuring. De vragen die je jezelf en je huisgenoten stelt…waar kijk je naar uit, waar zie je tegenop en hoe geef je er betekenis aan.

Richting

Doe het op jouw manier. Jullie manier. Dat betekent de tijd nemen om te bedenken en voelen wat voor jou belangrijk is.  Doe je de dingen omdat je denkt dat ze van je verwacht worden? Kan je in een lastige situatie met bijvoorbeeld je kinderen werkelijk je intuïtie laten spreken? Ongeacht of het wellicht ‘raar’ gevonden wordt? Kan je al die gedachten in je hoofd lekker laten tetteren en toch besluiten te luisteren naar je gevoel?

 

Praten met elkaar

Praten, het aangenaam hebben met elkaar is belangrijk. Ook waarover je praat. De onderwerpen die soms moeilijk te bespreken zijn, zijn vaak belangrijk. Als je ze eenmaal hebt besproken, en dus je hebt uitgesproken, lucht dat in ieder geval op. Dan is het natuurlijk tijd om net zo goed te luisteren naar de ander als dat jij wil dat er naar jou geluisterd wordt. Ga ook eens lopend praten of als je aan het koken bent.

 

‘Ken je mij? Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik?’

Trijntje Oosterhuis

Mariska de la Rambelje

Palliatief palliatieven kinderen

Medisch maatschappelijk werk gezinsbegeleiding kind

Stuur een bericht

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

X